• Witaj Gość 

    Pokaż/ukryj nagłówek

    Witaj Gościu, pisanie na forum wymaga rejestracji.





    Strony: [1]
    Autor Temat:Dodanie samego przycisku
    mkwiatkows-
    ki
    Początkujący
    Posty: 5
    Permalink
    Post Dodanie samego przycisku
    w: January 28, 2015, 20:54
    Cytuj

    Witam,

    muszę skonfigurować funkcję kupowania na stronie: http://www.succinite.pl/#section-nasze-produkty

    Jak można zauważyć są tam już opisy trzech produktów. Chciałbym pod każdym opisem dodać button "Kup produkt". Rozumiem, że muszę dodać do sklepu nowe produkty jako wpisy wraz z ceną itp., ale czy możliwe jest dodanie samego przycisku w dowolnym miejscu? Ponadto chciałbym dodać sam button "Dodaj do koszyka" - bez ramki i ceny, tę też wpiszę sam przy produkcie.

    Czy jest to możliwe? Jeśli tak, w jaki sposób to osiągnąć?

    Dzięki i pozdrawiam.

    TradeMatik
    Administrator
    Posty: 264
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 28, 2015, 21:55
    Cytuj

    Dzień dobry

    podobne pytania pojawiają się ostatnio często, więc postanowiłem opisać to w dokumentacji 🙂

    Tworzenie niestandardowego przycisku dodawania do koszyka

    mkwiatkows-
    ki
    Początkujący
    Posty: 5
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 28, 2015, 23:14
    Cytuj

    Super, dzięki 🙂 Mam jeszcze kilka pytań do tej instrukcji. Mam 3 produkty. I czy dla każdego poniższy kod mam dodawać do pętli, za każdym razem z ID produktu?

    <form method="post" 
          action="<?php echo get_permalink(get_option('trade_opt_cart_page')); ?>">
     <?php trade_select_variants() ?>
     <input type="hidden" name="trade_item_id" value="<?php echo $post->ID ?>" />
     <input type="submit" name="trade_add_to_cart" value="<?php _e('Add to Cart', 'tradematik') ?>" />
    </form>

    I czy umieszczenie w pętli oznacza dodanie tego kodu w index.php gdzieś pomiędzy tym:

    <?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>

    , a tym:

    <?php endwhile; else : ?>
    	<p><?php _e( 'Sorry, no posts matched your criteria.' ); ?></p>
    <?php endif; ?>

    I ostyatnie pytanie: jak później przywołać przycisk danego produktu w dowolnym miejscu redagowanej strony? Przecież kod PHP wklejony w stronę poprzez Strony -> Moja strona -> Edytuj nie zadziała.

    TradeMatik
    Administrator
    Posty: 264
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 29, 2015, 00:03
    Cytuj

    na dwa pierwsze pytania odpowiedz brzmi "tak"

    co do trzeciego pytania: do wklejana w tresci wpisu istnieje shortcode [ trade_box ] (bez spacji)

    mkwiatkows-
    ki
    Początkujący
    Posty: 5
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 29, 2015, 10:49
    Cytuj

    Teraz patrzę, mój index.php wygląda tak:

    <?php
    /**
     * Front to the WordPress application. This file doesn't do anything, but loads
     * wp-blog-header.php which does and tells WordPress to load the theme.
     *
     * @package WordPress
     */
    
    /**
     * Tells WordPress to load the WordPress theme and output it.
     *
     * @var bool
     */
    define('WP_USE_THEMES', true);
    
    /** Loads the WordPress Environment and Template */
    require( dirname( __FILE__ ) . '/wp-blog-header.php' );
    

    Gdzie mam zatem dodać kod? I na pewno dodaję TEN poniższy kod?

    <form method="post" 
          action="<?php echo get_permalink(get_option('trade_opt_cart_page')); ?>">
     <?php trade_select_variants() ?>
     <input type="hidden" name="trade_item_id" value="<?php echo $post->ID ?>" />
     <input type="submit" name="trade_add_to_cart" value="<?php _e('Add to Cart', 'tradematik') ?>" />
    </form>

    bo w dokumentacji, do której link podałeś jest też mowa o:

    <?php the_trade_box(); ?>

    ID wpisać zamiast znaku zapytania, czy zostawić go tam?

    Następnie jeśli będę używał [ trade_box ] to gdzie dodać ID do tego shortcode?

    mkrajewski
    Początkujący
    Posty: 6
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 29, 2015, 15:55
    Cytuj

    znalazłem rozwiązanie 🙂

    wtyczka: https://wordpress.org/plugins/allow-php-in-posts-and-pages/

    kod:

    <?php global $post;
    $posttemp = $post;
    $post = new stdClass();
    $post->ID = 12; 
    the_trade_box();
    $post = $posttemp;
    ?>

    zmiana ID na dany produkt i działa 🙂

    mkwiatkows-
    ki
    Początkujący
    Posty: 5
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: January 30, 2015, 20:12
    Cytuj

    Biorę kod w [ php ] , niestety wtyczka u mnie nie działa 🙁 Mam WP 4.

    TradeMatik
    Administrator
    Posty: 264
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: February 2, 2015, 22:51
    Cytuj

    nie znam tej wtyczki ale prosze pamietac ze przed i po klamrach nie dajemy spacji, oraz zapewne na koniec kodu dajemy bbcode zamykajacy czyli [ /php ]

    mkwiatkows-
    ki
    Początkujący
    Posty: 5
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: February 3, 2015, 21:34
    Cytuj

    Oczywiście, domykam bbcode i nie dodaję spacji 🙂
    Mogę prosić o odpowiedź na moj post 4 wiadomości wyżej? 🙂

    TradeMatik
    Administrator
    Posty: 264
    Permalink
    Post Odp: Dodanie samego przycisku
    w: February 4, 2015, 12:53
    Cytuj

    ten index.php to nie jest ten index. Podany przez Pana plik to plik glowny wordpressa. Chodzi mi o plik index.php z katalogu skorki (/wp-content/themes/nazwa-skorki/index.php)

    Strony: [1]
    Mingle Forum by cartpauj
    Wesrja: 1.0.34; Strona wczytana w 0.043 sekund