• Witaj Gość 

Pokaż/ukryj nagłówek

Witaj Gościu, pisanie na forum wymaga rejestracji.

Strony: [1] 2
    Autor Temat:Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
    Mario
    Początkujący
    Permalink
    Post Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
    w: April 15, 2013, 21:21

Witam. Dotyczy sklepu zazuzi.eu, którego jestem twórcą. Uczę się dopiero wszystkiego. Serwis jest w fazie testów. Używam dotpay.
    Zamówienie bez problemu daje się złożyć przy pierwotnej rejestracji konta. Kiedy zarejestrowany już klient chciałby złożyć zamówienie przy innej okazji formularz Dane klienta nie przepuszcza go dalej. Czy coś pominąłem w ustawieniach WP czy gdzieś indziej? Pomóżcie proszę. Dzięki.

TradeMatik
    Administrator
    Permalink
    Post Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
    w: April 15, 2013, 23:26

w przypadku gdy ktos ma juz konto, powinien nie wypelniac formularza rejestracji, a wypelnic formularz logowania, jest zaraz obok tego formularza logowania.

Mario
    Początkujący
    Permalink
    w: April 16, 2013, 09:43

Właśnie w tym jest problem. W formularzu Dane klienta jest możliwość albo wpisania danych do logowania albo wypełnienia go celem rejestracji. Kiedy klient zarejestrowany chciałby złożyć zamówienie i podaje dane logowania (login i hasło) aplikacja nie przenosi go do płatności tylko wraca do formularza Dane klienta z informacją, że nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione (podczas gdy samo logowanie do WP zachodzi poprawnie). Podsumowując: Wpisując dane do logowania WP na formularzu Dane klienta dochodzi do zalogowania ale nie do przejścia do płatności.
    Pomocy!

TradeMatik
    Administrator
    Permalink
    w: April 16, 2013, 10:54

czy moge dostac dzialajacy odnosnik do strony z jednym produktem w sklepie? przetestuje i zobacze co sie dzieje

Mario
    Początkujący
    Permalink
    w: April 16, 2013, 11:26

Bardzo proszę. DotPay jest ustawiony jako test.http://www.zazuzi.eu/magna-suspendisse-eleifend-at-nulla/

TradeMatik
    Administrator
    Permalink
    w: April 16, 2013, 11:48

przetestowalem i faktycznie jest ten problem ale nie wiem dlaczego. jakie inne wtyczki sa wlaczone na tej stronie?

Mario
    Początkujący
    Permalink
    w: April 16, 2013, 12:08

Counterize
    ET Shortcodes
    Mam też wtyczkę zainstalowaną WooCommerce - ale jest wyłaczona. Zainstalowałem kiedyś na próbę dopóki nie polecono mi tradematik-a 😉
    WordPress Database Reset
    WordPress Importer
    To wszystko.

TradeMatik
    Administrator
    Permalink
    w: April 16, 2013, 12:24

witam

prosze sprobowac wylaczyc te wtyczke et shortcodes. inne wygladaja w porzadku

jesli wylaczenie et shortcodes nie pomoze, prosze sprobowac wlaczyc domyslna skorke wordpressa na chwile; moze to jakas funkcja w skorce sie gryzie.

zakladam ze wtyczka tradematik nie byla przerabiana we wlasnym zakresie 🙂

Mario
    Początkujący
    Permalink
    w: April 16, 2013, 13:32

Zresetowałem bazę 🙂 pomogło. To chyba jednak był problem z tym, że zainstalowałem WooComm obok i mimo wyłączenia tej wtyczki pozostawiło to jakieś ślady. Popracuję teraz nad odbudowaniem witryny. Dziękuję bardzo za pomoc!

krzysztof.-
    kolak
    Początkujący
    Permalink
    w: March 24, 2014, 15:36

Mam chyba ten sam problem co Mario i nie mogę sobie poradzić.
    W moim sklepie http://www.masti.pl nowi użytkownicy rejestrują się poprawnie (chyba?) i mogą dokonać zakupu i zapłacić przez dotpay. Próba zalogowania użytkownika powoduje zniknięcie danych logowania z formularza i nic się nie dzieje. Żadnego komunikatu.
    Nie ma też możliwości przejścia do systemu płatności (dotpay), formularz danych klienta jest nadal pusty.

Przełączenie theme na defaultowy, wordpressowy i z powrotem na mój lekko zmodyfikowany zeeTasty nie daje żadnego rezultatu.
    Także problem nie znika jak włączam/wyłączam wymaganie akceptacji przetwarzania danych klienta, czy regulaminu ...

Wtyczki jakie mam zainstalowane:
    Askimet 2.6.0 (wyłączona)
    Duplicator 0.5.2(działa)
    Tradematik 1.4.2 (działa)
    WP Multibyte Patch 1.9 (wyłączona)

Bardzo proszę o pomoc.

Strony: [1] 2
    Mingle Forum by cartpauj
    Wesrja: 1.0.34; Strona wczytana w 0.042 sekund