-
Witaj Gość
Pokaż/ukryj nagłówekWitaj Gościu, pisanie na forum wymaga rejestracji.
Forum » O TradeMatik » Pomoc w użytkowaniu » Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
Strony: [1] 2 Autor
Temat:Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego Mario Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 15, 2013, 21:21Cytuj
Witam. Dotyczy sklepu zazuzi.eu, którego jestem twórcą. Uczę się dopiero wszystkiego. Serwis jest w fazie testów. Używam dotpay.
Zamówienie bez problemu daje się złożyć przy pierwotnej rejestracji konta. Kiedy zarejestrowany już klient chciałby złożyć zamówienie przy innej okazji formularz Dane klienta nie przepuszcza go dalej. Czy coś pominąłem w ustawieniach WP czy gdzieś indziej? Pomóżcie proszę. Dzięki.TradeMatik Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 15, 2013, 23:26Cytuj
w przypadku gdy ktos ma juz konto, powinien nie wypelniac formularza rejestracji, a wypelnic formularz logowania, jest zaraz obok tego formularza logowania.
Mario Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 16, 2013, 09:43Cytuj
Właśnie w tym jest problem. W formularzu Dane klienta jest możliwość albo wpisania danych do logowania albo wypełnienia go celem rejestracji. Kiedy klient zarejestrowany chciałby złożyć zamówienie i podaje dane logowania (login i hasło) aplikacja nie przenosi go do płatności tylko wraca do formularza Dane klienta z informacją, że nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione (podczas gdy samo logowanie do WP zachodzi poprawnie). Podsumowując: Wpisując dane do logowania WP na formularzu Dane klienta dochodzi do zalogowania ale nie do przejścia do płatności.
Pomocy!TradeMatik Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 16, 2013, 10:54Cytuj
czy moge dostac dzialajacy odnosnik do strony z jednym produktem w sklepie? przetestuje i zobacze co sie dzieje
w: April 16, 2013, 11:26Cytuj
Bardzo proszę. DotPay jest ustawiony jako test.http://www.zazuzi.eu/magna-suspendisse-eleifend-at-nulla/
TradeMatik Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 16, 2013, 11:48Cytuj
przetestowalem i faktycznie jest ten problem ale nie wiem dlaczego. jakie inne wtyczki sa wlaczone na tej stronie?
w: April 16, 2013, 12:08Cytuj
Counterize
ET Shortcodes
Mam też wtyczkę zainstalowaną WooCommerce - ale jest wyłaczona. Zainstalowałem kiedyś na próbę dopóki nie polecono mi tradematik-a 😉
WordPress Database Reset
WordPress Importer
To wszystko.TradeMatik Odp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: April 16, 2013, 12:24Cytuj
witam
prosze sprobowac wylaczyc te wtyczke et shortcodes. inne wygladaja w porzadku
jesli wylaczenie et shortcodes nie pomoze, prosze sprobowac wlaczyc domyslna skorke wordpressa na chwile; moze to jakas funkcja w skorce sie gryzie.
zakladam ze wtyczka tradematik nie byla przerabiana we wlasnym zakresie 🙂
w: April 16, 2013, 13:32Cytuj
Zresetowałem bazę 🙂 pomogło. To chyba jednak był problem z tym, że zainstalowałem WooComm obok i mimo wyłączenia tej wtyczki pozostawiło to jakieś ślady. Popracuję teraz nad odbudowaniem witryny. Dziękuję bardzo za pomoc!
krzysztof.-
kolakOdp: Problem z zamówieniem klienta zarejestrowanego
w: March 24, 2014, 15:36Cytuj
Mam chyba ten sam problem co Mario i nie mogę sobie poradzić.
W moim sklepie http://www.masti.pl nowi użytkownicy rejestrują się poprawnie (chyba?) i mogą dokonać zakupu i zapłacić przez dotpay. Próba zalogowania użytkownika powoduje zniknięcie danych logowania z formularza i nic się nie dzieje. Żadnego komunikatu.
Nie ma też możliwości przejścia do systemu płatności (dotpay), formularz danych klienta jest nadal pusty.Przełączenie theme na defaultowy, wordpressowy i z powrotem na mój lekko zmodyfikowany zeeTasty nie daje żadnego rezultatu.
Także problem nie znika jak włączam/wyłączam wymaganie akceptacji przetwarzania danych klienta, czy regulaminu ...Wtyczki jakie mam zainstalowane:
Askimet 2.6.0 (wyłączona)
Duplicator 0.5.2(działa)
Tradematik 1.4.2 (działa)
WP Multibyte Patch 1.9 (wyłączona)Bardzo proszę o pomoc.
Strony: [1] 2 Mingle Forum by cartpauj
Wesrja: 1.0.34; Strona wczytana w 0.042 sekund